Tölösi Péter Alapítvány célja komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtás a PTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán kezelt és utógondozott gyermekek, testvéreik és családjaik számára.

"Tölösi Péter" Alapítvány | Bemutatkozás

Bemutatkozás

Korunk rettegett betegsége, a rák, ami a gyermekeket sem kíméli. A betegség és a hosszantartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára.
A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Alapítványunk célja: komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtás a PTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán kezelt és az utógondozott gyermekek, testvéreik és családjaik részére.

• gyerekek gyógyítási lehetőségeinek elősegítése
  • gyermekek ápolási körülményeinek fejlesztése
  • gyermekkori daganatos betegségek jobb ellátásához szükséges diagnosztikai és terápiás eszközök, műszerek, berendezések beszerzése
  • beteg gyermekek és hozzátartozóik rehabilitációjának segítése

Segítő tevékenységünk Rehabilitációs Központunkban

7623 Pécs, Nagyvárad utca 1. - Gyermekklinika közvetlen közelében

Az alapítvány által nyújtott segítő tevékenységek:

• Rehabilitációs Központunk ad helyet a Gyermek Onkológiai Utógondozónak, melyet Dr. Szűcs Rozália vezet. Dél Dunántúli régióból érkező gondozás alatt álló  gyermekek kontroll vizsgálata folyik itt. Alapítványunk által vásárolt és üzemeltetett hematológiai vérvizsgáló automata könnyíti meg  a pontos és hatékony munkát.
  • Dr. Fenyvesi Ilona segítségével a kezelt és gondozott gyermekek könnyebben megküzdenek a betegség okozta problémákkal. Heti két alkalommal kereshetik fel a betegek, testvéreik és szüleik gyermekpszichiáterünket Rehabilitációs Központunkban.
  • Egyéni és csoportos, preventív és rehabilitációs gyógytorna segíti az osztályon -kezelés alatt álló- és utógondozásban lévő gyermekeket. Alapítványunk tornateremében Schlttné Csernók Ágnes gyógytornász - speciális függesztőrács segítségével- várja  a gyerekeket. Az osztályon Wágner Ida gyógytornász foglalkozik a kezelés alatt állókkal.
  • Rekreációs élménytáborokat szervezünk a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek és testvéreik részére.
  • Rehabilitációs családi élménynapokat szervezünk (Bikal, Mecsextrém park, Drávai hajóút, Zsolnay Negyed, ünnepi játszóházak).
  • Konferenciák (Segítő Szakemberek Országos Konferenciája, Krónikus beteg gyermekek visszakísérése anyaiskolájukba konferenciasorozat), jótékonysági rendezvények, kiállítások (Gyógyító Képeslapok rajzpályázat) szervezése.

Rendezvényeink a Pécsi Kórháziskola Alapítvány segítségével és közreműködésével valósulnak meg!

Adatok

K&H Bank  Pécs
Az alapítás, bejegyzés dátuma: 1990. december
Telefon: (72) 514-167