A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Tölösi Péter

 Tölösi Péter

(1943-1999)
Tölösi Péter a Magyar Távközlési Vállalat meghatározó személyisége volt. Előbb a Pécsi Régiót vezette, majd a MATÁV műszaki vezér igazgatóhelyetteseként dolgozott újító, fejlesztő szemléletű vezetőként. Magas műszaki és humán műveltségű ember volt, aki tisztelte munkatársait, és munkatársai tisztelték Őt.
 

Tölösi Péter személyisége, elkötelezettsége, humánuma sokak számára jelentett követendő példát. Az Alapítvány méltán viseli nevét.
Azóta többen csatlakoztak az Alapítványhoz, melynek működése során generációk beteg gyermekei számára nyílt nagyobb esély a gyógyulásra.
Tölösi Péter az Alapítvány munkáját kezdetektől segítette, a beteg gyerekek patronálásában élen járt. Példaértékű, áldozatkész munkája előtt tisztelegve 1998-ban az Alapítvány felvette nevét.

2021-06-07

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára