A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben

Tölösi Péter

(1943-1999)
Tölösi Péter a Magyar Távközlési Vállalat meghatározó személyisége volt. Előbb a Pécsi Régiót vezette, majd a MATÁV műszaki vezér igazgatóhelyetteseként dolgozott újító, fejlesztő szemléletű vezetőként. Magas műszaki és humán műveltségű ember volt, aki tisztelte munkatársait, és munkatársai tisztelték Őt.

Tölösi Péter személyisége, elkötelezettsége, humánuma sokak számára jelentett követendő példát. Az Alapítvány méltán viseli nevét.
Azóta többen csatlakoztak az Alapítványhoz, melynek működése során generációk beteg gyermekei számára nyílt nagyobb esély a gyógyulásra.
Tölösi Péter az Alapítvány munkáját kezdetektől segítette, a beteg gyerekek patronálásában élen járt. Példaértékű, áldozatkész munkája előtt tisztelegve 1998-ban az Alapítvány felvette nevét.

2021-06-07

30 évesek lettünk!

2021-07-06

Osztályfelújítás

2004-ben a teljes gyerek onkológiai osztály felújításra került, melyben oroszlánrészt vállalt a mi alapítványunk is más szervezettekkel együtt. Korszerű eszközökkel, berendezések és új bútorokkal láttuk el a kívül belül felújított osztályt.

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!