A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Blog

Tartalmak a 30 évesek lettünk! témakörben


2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

Kép - Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

2021-09-03

kézűves foglalkozások

Kép - kézűves foglalkozások

Havi rendszerességgel- ünnepek közeledtével kézműves foglalkozásokat tartunk a gyerek onkológiai gondozóban. A foglalkozások, az alkotás alatt a gyerekek elfeledkeznek a rájuk váró vizsgálatokról, vérvételről. Gyorsabban telik az idő, nem válik unalmassá a várakozás ideje sem. Az elkészült alkotásokat haza vihetik vagy a gondozó falait díszítik.

Tovább

2021-08-30

Segítő füzetek-ingyenes kiadványok

Kép - Segítő füzetek-ingyenes kiadványok

A nehéz élethelyzetet teremtő betegség az egész családra nagy terhet ró. Sok új információ és új élethelyzet, amivel meg kell birkózni – nem csak a beteg gyermeknek, de a szülőknek és az egészséges testvéreknek is. Iránytű – Segítő füzeteink olyan információkat tartalmaznak, melyek könnyebb eligazodást biztosítanak ebben a helyzetben.

Tovább

2021-08-24

Szociális munka és karitatív tevékenység

Kép - Szociális munka és karitatív tevékenység

A betegség megjelenése gyakran szociális krízist is okoz a családoknak. A szülők kiesnek a munka világából. A gyermek ellátása többletkiadással jár. Ezeknek a nehézségeknek a legyőzésében segít a szociális munkás. Közreműködik a szükségletek feltérképezésében, a szolgáltatások, ellátások, adományok szervezésében, közvetítésében. Évek alatt többször szerveztünk a Klinikán ingyenes ruhabörzét, tartós élelmiszer-, higiénés termékcsomagok, gyerekkönyvek adományozását. A gyerekek helyzetének job Tovább

2021-08-17

Gyógytorna a Rehabilitációs Központban

Kép - Gyógytorna a Rehabilitációs Központban

Minden napi gyógytorna csökkenti a kezelések okozta mellékhatások kialakulását, jobb közérzetet biztosít a gyermek számára. A kezelések befejeztével a gyermek rehabilitációs központunkban folytatja tovább a gyógytornát egyéni vagy csoportos formában. A központban található tornaterem, segédeszközök és egy speciális függesztőrács is. Emellett tornafüzetek (Otthoni és kórházban végezhető feladatok) segítik és motiválják a gyerekek a hatékony mozgásterápiát.

Tovább

2021-08-13

Gyógytorna az osztályon

Kép - Gyógytorna az osztályon

Az onkológiai osztályon alapítványunk gyógytornásza egyénre szabott terápiával mozgatja a gyerekeket.

Tovább

2021-08-11

Lelki segítségnyújtás az egész családnak

Kép - Lelki segítségnyújtás az egész családnak

A rehabilitációs központban létesített terápiás szoba ad helyet az egyéni lélekerősítő terápiás beszélgetéseknek.

Tovább

2021-08-02

Rehabilitációs Központ

Kép - Rehabilitációs Központ

Pécsett a Nagyvárad utca 1-ben lévő Rehabilitációs Központban valósul meg 29 éve a KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁS, ahol jelenleg 7 munkatárs dolgozik. Pszichiáter, szociális munkás, gyógytornászok és programszervező munkatárs segítségét vehetik igénybe a rákbetegségen átesett gyermekek és családjaik.

Tovább

2021-07-30

Adományozás és eszközvásárlás

Kép - Adományozás és eszközvásárlás

Az alapítvány mindig nagy gondot fordított a gyermekek gyógyítási és ápolási körülményeinek fejlesztésére. Így sok vizsgáló eszközt és gyógyításhoz szükséges berendezés megvásárlásához hozzájárult, mint például: infúziós pumpák, ágytál mosó, légkondicionáló, levegőtisztító-szűrő berendezések, kerekesszék, UH-készülék.

Tovább

2021-07-06

Osztályfelújítás

Kép - Osztályfelújítás

2004-ben a teljes gyerek onkológiai osztály felújításra került, melyben oroszlánrészt vállalt a mi alapítványunk is más szervezettekkel együtt. Korszerű eszközökkel, berendezések és új bútorokkal láttuk el a kívül belül felújított osztályt.

Tovább

2021-06-24

Együttműködés a Gyerekklinikával

Kép - Együttműködés a Gyerekklinikával

Alapítványunk megalakulása óta aktív szerepet vállal a Klinika életében. Számos segítséget nyújtott a Klinika zökkenőmentes működése érdekében, a gyermek onkológiai osztály és gondozó gyógyítási és ápolási körülményeinek fejlesztésében.

Tovább

2021-06-18

Anyaszálló létrehozása

Kép - Anyaszálló létrehozása

A szülők, elsősorban az édesanyák sok időt töltenek a beteg gyermek ágya mellett. Sokszor kénytelenek feladni állásukat is a hosszan tarató kemoterápiás kezelések miatt.

Tovább

2021-06-14

Tölösi Péter Díj

Kép - Tölösi Péter Díj

Tölösi Péter végrendeletében adományából díjat alapítását teremtette meg. Az első Tölösi Péter Díj átadására 1990-ben került sor, amit minden évben olyan emberek kapnak, akik önzetlenül, áldozatkész munkájukkal segítik az alapítványt és a kis beteg gyermekeket.

Tovább

2021-06-07

Tölösi Péter

Kép - Tölösi Péter

(1943-1999)
Tölösi Péter a Magyar Távközlési Vállalat meghatározó személyisége volt. Előbb a Pécsi Régiót vezette, majd a MATÁV műszaki vezér igazgatóhelyetteseként dolgozott újító, fejlesztő szemléletű vezetőként. Magas műszaki és humán műveltségű ember volt, aki tisztelte munkatársait, és munkatársai tisztelték Őt.
 

Tovább

2021-06-02

Alapítás

Kép - Alapítás

Immár 30 éve jött létre a Tölösi Péter Alapítvány. A 30 év alatt sok minden történt velünk. Az elkövetkezendő időben, hetenként megjelenő hírekben írunk erről Nektek!
Fogadjátok szeretettel az elsőt!


 

Tovább

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára