A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben

Anyaszálló létrehozása

A szülők, elsősorban az édesanyák sok időt töltenek a beteg gyermek ágya mellett. Sokszor kénytelenek feladni állásukat is a hosszan tarató kemoterápiás kezelések miatt.

Alapítványunk ezért szorgalmazta az anyaszálló létrehozását, melyet a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától ingyenes használatra adott ingatlanrészből részben pályázati pénzből szülői szállást alakított ki a beteg gyermekek édesanyjai részére. A Pécs-Normandia Lions Club a működtetés költségeit fedezte.
A szállás minden anyuka számára ingyenesen biztosított volt, fekhellyel, konyhával, mosógéppel.

2021-06-18

30 évesek lettünk!

2021-07-06

Osztályfelújítás

2004-ben a teljes gyerek onkológiai osztály felújításra került, melyben oroszlánrészt vállalt a mi alapítványunk is más szervezettekkel együtt. Korszerű eszközökkel, berendezések és új bútorokkal láttuk el a kívül belül felújított osztályt.

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!