A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Rehabilitációs Központ

 Rehabilitációs Központ

Pécsett a Nagyvárad utca 1-ben lévő Rehabilitációs Központban valósul meg 29 éve a KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁS, ahol jelenleg 7 munkatárs dolgozik. Pszichiáter, szociális munkás, gyógytornászok és programszervező munkatárs segítségét vehetik igénybe a rákbetegségen átesett gyermekek és családjaik.

Alapítványunk 2001-ben használatra kapta meg azt az ingatlant a Westel Mobil Nrt-től (jelenleg magyar Telekom Nyr.), amiből Rehabilitációs Központot alakított ki és a mai napig aktív munka folyik benne. A Központ a Klinika közvetlen közelében van, így még tolókocsival is könnyen meg lehet közelíteni.
Mérföldkő az Alapítvány életében ennek a Rehabilitációs Központnak a létrehozása. A gyógyult gyermekek tiszta és barátságos környezetben tölthetik el a rehabilitáció idejét. Minden rendezvénynek, játszóháznak és a szakmai munkának is ez az intézmény ad lehetőséget.
Pécsett a Nagyvárad utca 1-ben lévő Rehabilitációs Központban valósul meg 29 éve a KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁS, ahol jelenleg 7 munkatárs dolgozik. Pszichiáter, szociális munkás, gyógytornászok és programszervező munkatárs segítségét vehetik igénybe a rákbetegségen átesett gyermekek és családjaik. Lelki segítségnyújtást nemcsak a gyerekeknek, de hozzátartozóiknak is biztosít a szervezet ingyenesen.
A Központ emellett rekreációs és foglalkoztató programok, táborok és napközik segítségével élményterápiás rehabilitációt végez. A központban található tornaterem és az egyedi, speciális függesztőráccsal ellátott rehabilitációs szoba biztosítja a betegségen átesett gyermekek fizioterápiáját.
A Tölösi Péter Alapítvány célja, hogy a rákbetegségen átesett gyermekek minél hamarabb visszailleszkedhessenek a betegség előtti életükbe. Segítse, támogassa a családokat. Munkáját 29 éve elhivatottan végzi.

A KOMPLEX rehabilitációs ellátás már a diagnózisközlést követően elindul. Gyógytornászunk, szociális munkásunk és gyermekpszichiáterünk egyéni terápiát kezd a kezelőorvosokkal egyeztetve nem csak a beteg gyermek, de az egészséges testvér és a család állapotát is figyelembe véve.

2021-08-02

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára