A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Lelki segítségnyújtás az egész családnak

 Lelki segítségnyújtás az egész családnak

A rehabilitációs központban létesített terápiás szoba ad helyet az egyéni lélekerősítő terápiás beszélgetéseknek.

A beteg gyermek betegsége az egész család működésére kihat. megváltoznak a szülői szerepek, egyik szülő - legtöbbször az édesanya kiesik a munkából. Az édesapa lesz az egyedüli kereső. nagyobb szerep hárul a nagyszülőkre, az egészséges testvér(ek) nélkülözötté válhatnak. Fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk minden családtag számára, hogy elmondhassa érzéseit, megerősítsük, támogassuk lelkileg. ha család egysége ebben a nehéz helyzetben is működőképes marad, az nagyon sokat segíthet a gyógyuló gyermek számára. Ezért kiemelten fontos a gyermekpszichiáter/pszichiáter munkája.

2021-08-11

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára