A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Gyógytorna az osztályon

 Gyógytorna az osztályon

Az onkológiai osztályon alapítványunk gyógytornásza egyénre szabott terápiával mozgatja a gyerekeket.

A mozgásnak kiemelt jelentősége van a gyermekek fejlődésében, képességeik kibontakozásában. A mozgás nagymértékben segíti az észlelést, a tapasztalatszerzést, alapját képezi a magasabb gondolkodási funkcióknak, a beszéd egyik feltétele.
A mozgásos akadályozottság okozta hátrányok következtében az ép fejlődéstől való egyre nagyobb elmaradás tapasztalható, különösen akkor, ha nem avatkozunk be kellő időben.
A daganatos betegségek kezelése – műtétek, sugár-, kemoterápia – egyaránt igénybe veszi a szervezetet. Az onkológiai betegség esetén előfordulhat bénulás, patológiás törés, amputáció, protézis beültetés, egyensúly-, koordinációs zavar, nyirok ödéma…stb, melyek akár maradandó károsodáshoz is vezethetnek. A gyógytorna jelentősen hozzájárul a jobb életminőséghez és a testi-, lelki rehabilitációhoz.  Alapítványunk e gyermekek és családjaik rehabilitációjával foglalkozik. Tapasztalataink szerint ez az egészségügynek igen speciális területe, figyelembe kell venni a gyermekek állapotát, életkorát, tanulási képességüket…stb. Az életkori adottságok alapján nagyon fontos e gyerekeknek a mozgás, játék, és játékon keresztüli tanulás. Rehabilitációnk során a pályázott mozgásfejlesztő eszközök használatával mindezt a célt szeretnénk elérni.

2021-08-13

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára