A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Segítő füzetek-ingyenes kiadványok

 Segítő füzetek-ingyenes kiadványok

A nehéz élethelyzetet teremtő betegség az egész családra nagy terhet ró. Sok új információ és új élethelyzet, amivel meg kell birkózni – nem csak a beteg gyermeknek, de a szülőknek és az egészséges testvéreknek is. Iránytű – Segítő füzeteink olyan információkat tartalmaznak, melyek könnyebb eligazodást biztosítanak ebben a helyzetben.

A szülők megismerkedhetnek az onkológiai osztály rendjével, a segítő szakemberekkel, a gyógyítás melletti rehabilitációs lehetőségekkel, táborokról, élménynapokról, segítő szervezetekről kapnak információkat. Alapítványi kiadványainkkal segítséget kívánunk nyújtani, hogy ebbe a nehéz élethelyzetbe került családok könnyebben át tudják vészelni a kórházban eltöltött időszakot, a kórház utáni létet és minél hamarabb vissza tudjanak illeszkedni betegség előtti életükbe.


Kiadványaink
• Lapozgató Kisbeteg magazin - Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal közösen megjelenő havi magazin az osztályon bent fekvő gyermekek számára
• "Iránytű" Útmutató kézikönyv a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán kezelt gyermekek és szüleik részére
• Gyógytorna füzet 1. - Tornázz az osztályon
• Gyógytorna füzet 2. - Tornázz otthon
• Élni akarok mindennap - Haberle, Niethammer - Tölösi Péter Alapítvány fordításában

 

Kórházpedagógusok Egyesületével közösen létrehozott kiadványaink:
• Iránytű Füzet - Krónikus beteg gyerekekről anyaiskolák számára
• Iránytű Füzet - "Nehéz dolog bátornak lenni"
• Iránytű Füzet - Szülőktől szülőknek
• Iránytű Füzet - Önkéntességről

2021-08-30

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára