A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


Ünnepi szentmisén adták át a 2022 évi TÜKE díj elismeréseket. A Tüke Alapítvány kuratóriuma a pécsi polgárok ajánlásával szervezetünket is kitüntette. Alapítványunk elnöke Dr. Szűcs Rozália vehette át a megtisztelő díjat.
Az idei évben még a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Kirendeltsége, Konkoly Zsófia, Dr. Kukai Tibor és Hirt Ferenc is elismerésben részesült.

TÜKE DÍJ – Tölösi Péter Alapítvány – LAUDÁCIÓ

Mi, a TÜKE Alapítány Kuratóriumának tagjai úgy határoztunk, hogy a 30 éves Tölös Péter Alapítvány megalakulására emlékezve, Pécs város mindenkori vezetői, polgárai, és ülönösen a rászruló gyermekek számára nélkülözhetetlen, önzetlen munkájuk elismeréséért köszönetünket és megbecsülésünket fejezzük ki az alapítvány korábbi és jelenlegi vezetőinek, tagjainak.
Köszönetünket arra alapozzuk, hogy az alapítvány a komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtás megvalósításához rendkívül sokszínű tevékenységet végeznek, így segítik elő a gyógykezelés testi és lelki megterhelést okozta problémák enyhítését.
Az Alapítvány tevékenysége az elmúlt 30 esztendőben jól mutatja, hogy a kezelt és gondozott gyerekek könnyebben megküzdenek az előttük tornyosuló egészségügyi problémákkal, nehézségekkel.
Köszönjük, hogy a rájuk bízottak számára folyamatosan korszerűsítik az ápolási feltételeket, javítják az orvosi eszköz-ellátást, biztosítják a szülőszállás működtetésével a beteg, elesett gyerekek számára a családias légkört.
Vállalt missziójukat, sokrétű tevékenységüket hittel, és felkészültséggel, önzetlenül végzik, a környezetükkel szeretet-teljes kapcsolatot építenek. Köszönjük, hogy az Alapítvány nyitottságával, együttműködési készésgével hozzájárul az intézményi ellátás kiegészítéséhez, a leukémiás és tumoros megbetegedésben szenvedők gyógyulásához, valamint a családok anyagi és lelki terheinek csökkentéséhez.
Mind a két díjazott civil szervezet kapcsán el kell mondanom, hogy nem egyszerűen karitatív jócselekedetek megvalósításáért, hanem az emberi szívek közötti szakadék áthidalásában teljestettek maradandót.

2022-03-16

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára