A betegség és a hosszan tartó gyógykezelés igen nagy testi és lelki megterhelést jelent a gyermekek és családjaik számára. A problémák enyhítése, a betegséggel való sikeres megbirkózás rendkívül sokrétű segítséget igényel. Ezért a szülők kezdeményezésére 1990-ben létrejött a "Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért.

Hírek

Tartalom a 30 évesek lettünk! témakörben


A járványügyi intézkedések enyhítése után sikerült megrendezni nyári napközis táborunkat 15 gyerek részvételével, és gyógyult önkéntesek közreműködésével. Akik korábban kezeltként részt vettek már ilyen táborokban.
A napközi minden napja tematikusan felépített élményprogramokra épült, mint például: egészségnap, sportnap, kirándulás, erőmű látogatás, kézműves foglalkozások, újrahasznosítás, csapatépítő játékok.
 

A gyerekek saját maguk által alkotta házirend alapján vettek részt a Rehabilitációs Központ programjain, megismerhették a másik - de hasonló problémákkal küzdő- gyermek nehézségeit és sikereit, közös élményeket éltek át, így a hét végére összekovácsolódtak, sok új barátot szerezve ezzel.

2021-07-05

30 évesek lettünk!

2021-09-06

Lapozgató Kisbeteg magazin

 Lapozgató Kisbeteg magazin

A Pécsi Kórháziskola Alapítvánnyal karöltve készült havonta megjelenő magazinunk, mely sok érdekességgel, információkkal szolgált a kórházban fekvő gyerekek számára. Célja, hogy elviselhetőbbé, könnyedebbé tegyük számukra a kórházi tartózkodást. Jó unaloműzőnek szolgál minden korosztály számára. Az újság minden hónapban kérte a gyerekek segítségét a tartalom kialakításában. Munkáik, rajzaik, verseik, általuk készített riportjaik és írásaik is színesítették a magazint.

Tovább

Tovább az összes bejegyzésre

Támogass minket!


"Tölösi Péter" Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért

Cím: 7623 Pécs, Nagyvárad u. 1.

Adószám: 19031518-2-02

Bankszámlaszám:

K&H Bank Pécs

10402427-24213529-00000000

Galéria

Pici galéria kép
Pici galéria kép

Tovább a galériára